Csapatvezetőt váltott a Hyundai

A Hyundai Motorsport a 2019-es szezonra csapatvezető váltás mellett döntött a rally csapatánál. Michel Nanda helyét Andrea Adamo veszi át, aki eddig az ügyfélprogram vezetője volt. 

Nandan 2013 januárja óta vezette a Hyundai WRC-ben tett erőfeszítéseit; ebben az évben felelős volt a csapat alzenau-i gyárának megalapozásáért, és az i20 fejlesztéséért, hogy ezzel az autóval térjenek vissza a rally élvonalába.

A WRC-ben történt debütálása óta az i20 10 győzelmet gyűjtött és második helyen végzett a gyártók bajnokságában az elmúlt három évben.

A Hyundai legsikeresebb versenyzője, Thierry Neuville a 2018-as szezonban harcban volt a világbajnoki címért, végül a csapatok között a Toyota diadalmaskodott, míg a versenyzők között Sebastien Ogier nyerte meg a bajnoki címet. A kiélezett verseny hatalmas nyomást gyakorolt a csapatvezetőre, ez vezethetett végül ahhoz a döntéshez, hogy lecserélik őt.

Miközben a Hyundai tagadta, hogy a Hyundai Motor Corporation és a Hyundai Motorsport magas szintű találkozóit követően tavaly év végén személyi döntéseket hozott volna, Nandan az olasz Adamo-val való helyettesítése ügyében mégis döntés született.

Adamo, aki folytatja a vállalat i20 R5 és i30 N TCR programjainak vezetését, felügyeli a rally csapatot is; Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen a teljes szezonban versenyeznek majd, míg Sebastien Loeb és Dani Sordo a harmadik i20 Coupe WRC-n osztoznak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük