Beszámoló a M1RA & Michelisz Norbert közönségtalálkozóról

Az autósportok szerelmesei vagyunk, mint az oldalunkon látható és igyekszünk minél több eseményről beszámolni. Szűkebb pátriánkban megrendezett versenyeknél nem is kérdés, hogy jelen leszünk-e, de a Hungaroringen rendezett nagyobb összecsapásokon is képviseltetjük magunkat, akárcsak a Tököli Drift Arénában.

A szombaton, a pécsi Kart Arénában tartott M1RA & Michelisz Norbert közönségtalálkozó a versenyekhez képest talán egy kicsit kilóg a sorból; de mivel Pécs nekünk hazai pálya és a szintén baranyai “földink”, Michelisz Norbi is részt vett az eseményen, nem volt kérdés, hogy megyünk-e vagy sem.Viszonylag korán érkeztünk, több, mint egy órával az első futam rajtja előtt, de a kijelölt parkoló már szépen telt – minden jel arra mutatott, hogy nagy érdeklődésre lehet számítani. A hajnali eső nyomai már kezdtek felszáradni, napsütéses időnek néztünk elébe, ahogy sétáltunk az aréna bejárata felé.

A M1RA csapat kamionja már bent állt természetesen, az oldalából kihúzva a ponyva, mely a jármű mellett árnyékot biztosított az embereknek és Francisco Mora kiállított versenyautójának is. Padok és asztalok sorakoztak, a nézelődők helyet is tudtak foglalni, ahogy az egyen M1RA pólóba öltözött gokartverseny résztvevői is – olyan volt, mintha ekkora szerelőgárdával érkezett volna a versenycsapat. A hivatalos kezdésig mi is körülnéztünk operatőr kollégámmal; és jelentkeztünk a szervezőknél, ahogy előre egyeztettük is velük. Természetesen már Michelisz Norbi és Nagy Dani is jelen voltak, összefutottunk velük, majd gyors üdvözlés után még egy-egy szelfi is belefért, sőt, Nagy Danitól kaptunk egy autogram kártyát is a Pintiracing számára dedikálva. Köszönjük!

Az idő, mint általában, mikor az ember jól érzi magát, szinte rohant és hamarosan következett a gokartverseny résztvevői számára az eligazítás. Ezen mi is részt vettünk barátommal, melyet az egyik szervező, Vadász Péter és Michelisz Norbi tartott. Elmondták észrevételeiket a korábban lezajlott előselejtezők alapján; hogy mire figyeljenek a versenyzők és mire fognak figyelni a hivatásos, Hungaroringen is szolgálatot teljesítő sportbírók.

A versenyzők felkészültek és megkezdődtek az első futamok. 8-8 perces etapokban engedték a gokartokat a pályára, közvetve egymással, közvetlenül pedig a stopperrel harcoltak a pilóták. Az előselejtezők alapján összesen 50-en jutottak be a szombati versenyre; a Q1-ből 30 fő jutott tovább a Q2-be, innen már csak 10-en a Q1-be. A megmérettetés utolsó szakasza a szuper döntő volt: az 5 legjobb időt elérő versenyző, ill. Michelisz Norbi és Nagy Dani részvételével.


A nap folyamán sok nagyon gyors és ügyes versenyzőt láttunk a pályán, néhányan igazán komoly űridőket mentek, melyre a nézők is elismerően bólintottak. Mindenki komolyan vette a versenyt, hiszen a nap végén értékes nyereményeket osztottak: a fődíj például egy 100.000 Ft értékű OMV utalvány volt, de a rendezők részéről nagyon jó ötlet volt, hogy mindenki kapott emlékkupát és pólót, így aki nem az élen végzett, annak sem csak az élménnyel kellett hazatérnie.

Gyorsan telt a nap, pörögtek a programok a pályán és azon kívül is. Ha éppen szünet volt a selejtezők között, Michelisz Norbi egy kétüléses gokarttal autóztatta a szerencséseket, akik minden bizonnyal egy életre szóló élménnyel gazdagodtak.

Fontos megemlíteni, hogy a rendezvény jótékony célt is szolgált: a nevezési díjakat, a szervezők egyéb felajánlásait és minden, helyszínen vásárolt étel, ital, csapatruházat árát a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány Koraszülött Mentőszolgálatának javára ajánlották fel. A cél 2 millió forint volt, az 1 milliós határt már délelőtt átlépte a gyűjtés a nevezési díjakkal együtt; hogy sikerült-e elérni a tervezett összeget, arról e cikk írásának pillanatában nincs információnk, de reméljük, hogy igen!

Mivel a rendezvény közönségtalálkozó is volt, szerepelt a programban egy beszélgetés is Michelisz Norbival, Nagy Danival és Bári Dáviddal, ahol műsorvezető kérdezte a résztvevőket; de nagy hangsúlyt kapott a rajongókkal való közvetlen személyes találkozás, beszélgetés is. Jó volt látni, ahogy Norbit és Danit lépten-nyomon megállították egy közös fotó, pár jó szó, gratuláció, vagy akár csak egy kézfogás erejéig. Ők ezt természetesen mosolyogva, barátságosan fogadták, a rajongók pedig biztosan életre szóló élménnyel gazdagodtak, hogy élőben, testközelből találkoztak kedvencükkel és végre nem csak versenyautóban, sisakban láthatták.

Természetesen az autogram osztás sem maradhatott el: a már megszokott póló és sapka dedikálás mellett laptopot, bukósisakot írattak alá a rajongók, sőt volt, aki az üdítős poharára kérte Norbi és Dani kézjegyét. A M1RA kamionja mellett szinte egész nap hosszú sorok kígyóztak, a rajongók mindig vártak a versenyzőkre. A programban volt ugyan megadva egy konkrét időszak a dedikálásra, de ezt nagyon rugalmasan kezelték a szervezők, ha valaki fotót, aláírást szeretett volna, szinte bármikor kaphatott.

A nap végén megtörtént a gokartverseny eredményhirdetése, a nyertesek megkapták megérdemelt jutalmaikat, majd Vadász Péter és Michelisz Norbi összefoglalták, értékelték a nap eseményeit.

Felmerült kérdésként, hogy lesz-e folytatás, lesz-e a jövőben is hasonló rendezvény? A szervezőkön nem fog múlni, “belülről”, rendezői szempontból is sikeres napot zártak, a törekvés tehát az, hogy legfeljebb egy év múlva, de talán hamarabb is újra megrendezésre kerül egy hasonló nap a Kart Arénában, Pécsen.

Barátommal a médiát képviselve és nézőként is mondhatom, hogy jó hangulatú, tartalmas napot töltöttünk el az Arénában; reméljük, hogy tényleg lesz folytatás. Ha igen, mi biztosan ott leszünk akkor is!

További fotók itt találhatók, egy összefoglaló videó pedig itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük