Hogy is van ez?

Tavaly a Rally Hungary után optimista voltam, az idő azonban nem igazolta optimizmusom. A verseny után az én szememben igazolódott, hogy a nézők döntő többsége betartja azokat a szabályokat, amiket a vírus okán hoztak. A rally társadalom ismét bizonyította, hogy egy versenyért áldozatokra is képes és mindent megtesz azért, hogy láthassa kedvenceit és kiszabaduljon a hétköznapok mókuskerekéből.

Versenyeket, sőt egész bajnokságokat is meg lehet rendezni nézők nélkül. Nagyon komoly korlátozásokat is lehet hozni és a Rally Hungary tavalyi lebonyolítása is azt bizonyította, hogy megoldható a feladat. Ezért sem értem azt hogy az idei szezonnyitónak beharangozott Orfű Rally (jelen állás szerint) miért nem látogatható? 

A Rally Hungary nevező és nézőszámát aligha múlja majd felül az orfűi verseny és külföldi versenyzők – csapatok megjelenésére sem nagyon kell számítani. A versenyt idén közel sem mellékesen három szakaszon rendezik majd, az elmúlt években megszokott egy szakasz helyett.

A korlátozás finoman fogalmazva  is érthetetlen, miközben felsorolni is komoly feladat azoknak a helyeknek a listáját, amik maszkban látogathatók.

A rally a természet lágy ölén zajlik, bőven van hely arra, hogy védőtávolságot tartsunk egymástól. Kettős mércét vélek felfedezni a korlátozó intézkedések között. Egy nemzetközi verseny maszkban látogatható volt, egy országos érdekeltségű pedig nem. Hogy is van ez?

A nézők elkeseredettsége, amit a fórumokon véltem felfedezni tehát jogos és érthető. Felvetődik továbbá az a kérdés is, hogy az idei versenyek közül vajon mennyit sújt majd ez a teljesen felesleges korlátozás?

Optimizmusom már közel sem töretlen az idei szezonnal kapcsolatban, különösen annak fényében, hogy a “korlátozáspánik” folytatódik az egyik kedvenc szakágammal kapcsolatban is. Már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz a drifftel és, hogy mikor nyit ki végre a Hungaroring? Egyáltalán mikor élhetünk újra normális életet?

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük