Pálya széli ki mit tud?

Mi történt, tudtok valamit és ha tudtok, igaz-e a hír vagy kamu az egész? A közösségi média világában éppúgy száguldanak a hírek, mint kedvenceink a gyorsasági szakaszokon. Van olyan hír, ami eljut hozzánk a versennyel kapcsolatban és van, ami nem. Így marad egymás kérdezgetése, amolyan pálya széli ki mit tudnak vagyunk résztvevői.

Amint vége egy gyorsaságinak, a többség az okostelefonját böngészi, eredmények, hírek, képek, videók után kutat, vagy megosztja, amit készített. Kevesebb már a beszélgetés a pálya szélén, amit hiányolok is. Mert megvan a maga varázsa annak, amikor sztorizgatunk a nézőtársakkal, elmondjuk a mi sztorink és meghallgatjuk másét, okolunk ezekből, tanulunk, és persze sírva nevetünk is.

Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy lemaradt valami fontos információról? Vagy az amit megtudott, nem volt több, mint rosszindulatú pletyka. A rendezők persze sokat dolgoznak azon, hogy tájékoztassák a nézőket, van akinek ez jobban megy és van, akinek kevésbé. Úgy gondolom, hogy jó lenne ezt egységes mederbe terelni, ezzel elkerülve a fals információkat és biztosítani a nézőknek egy mindennél hitelesebb hírforrást.

Minden versenyen van egy hely, ahol összefutnak a szálak, ahová minden információ azonnal befut és az ott dolgozók meghozzák a megfelelő döntést; a versenyiroda a verseny ideje alatt a sportesemény központja. Itt tudják meg elsőként a versenyen történt eseményeket! Hol van baleset és kivel történt, jól vannak-e a versenyzők, kell-e mentő, etap lesz-e vagy mehet minden tovább? Miért lesz később a rajt? Esetleg etapon történt olyan eset, ami befolyással van a versenyre és az időtervre? Sok fontos kérdés, amire a nézők keresik a választ és vagy megtalálják ezeket, vagy nem. A pálya széli ki mit tud újabb fordulójához érkezett.

Mi lenne, ha a jövőben ezekre a kérdésekre első kézből és hiteles forrásból kapnánk választ?

Mi lenne, ha a versenyiroda személyzete kiegészülne még egy fővel, aki a rendező igényeinek megfelelően a rendező által biztosított csatornán (verseny weboldala, Facebook oldal vagy esemény, stb…) a versenyirodára beérkező, a nézőkre is tartozó fontos információkat megosztaná? Ez lenne a verseny hivatalos információs csatornája, ami első kézből a versenyirodából tájékoztatná a nagyérdeműt!

Számos forrás mellett, végre lenne egy hivatalos is, ami ténylegesen közölné a nézőkkel a történéseket, nem azon kéne agyalni, hogy igaz-e a hír vagy sem? Nem kéne bosszankodni egy etap miatt, ha az okát első kézből tudnánk meg. Megtudnánk, hogy vannak a kiesett versenyzők, számos rémhírt megelőzve ezzel! Soroljam még?

Ha már itt vannak a megfelelő eszközök a kezünkben ahhoz, hogy egymást tájékoztassuk, éljünk is a lehetősséggel, ezzel egyszer és mindenkorra befejeződhetne a pálya széli ki mit tud játék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük