Magánkézbe kerülhet egy Toyota Yaris WRC

A Toyota Gazoo Racing egy negyedik Yaris WRC-t épít Argentínára, ha megállapodást tudnak kötni Nasser Al-Attiyah-al, hogy csatlakozzon a világbajnoki mezőnyhöz. A Toyota minden segítséget megadna a versenyzőnek, de azt leszögezik, a csapat továbbra is három autóval vesz részt a bajnokságban.

A 47 éves Al-Attiyah nem ismeretlen a WRC világában, 2015-ben a WRC2 bajnoka lett; valamint a WRC-ben is próbára tette már magát a Citroennel. A Toyota előtt sem ismeretlen, hiszen a Dakar Rally-n egy Hiluxot szokott hajtani. A Qatari versenyző idén hat versenyen indulna a rally elitjében, egy magánkézben lévő Toyota Yaris WRC-vel.

A Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen azt mondta, hogy csapata készen áll arra, hogy időben újabb autót szállítson a második dél-amerikai versenyre.

Folytatjuk a tárgyalást Nasserrel. Még nem döntött, de felkészültünk arra, hogy készen álljunk Argentínára. Nem lenne negyedik gyári autó – még mindig három autót indítunk, de felkészítenénk és futtatnánk az autóját. Megpróbáljuk megszervezni, hogy a csapatunk mellett a kocsija a szervizparkban legyen, ez segítené a logisztikát és a szükséges támogatást. Öt vagy hat versenyről beszélünk, kezdve Argentínával, majd Portugália, Szardínia és néhány más helyszín. Jó lenne, ha Nasser velünk lenne, jó a támogatói háttere és tapasztalt is. Ő az egyik leggyorsabb versenyző, biztosan tudja, mit csinál a sportban.” – mondta Makinen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük